укр рус

Ігри та розваги для дітей


На Великдень граються у крашанки не лише молодь, а й дорослі, жонаті чоловіки. Найчастіше грають в “навбитки”, в “котка” та в “кидка”.

Гру у хрещика згадано у працях Миколи Гоголя, в поезіях Тараса Шевченка, в „Енеїді” Івана Котляревського, у "Марусі" Григорія Квітки-Основ'яненка, у повісті „Не той став” та у "Кайдашевій сім'ї" Івана Нечуя-Левицького, а також у народних веснянках.

Дитячу гру у Ворона згадано в „Енеїді” Івана Котляревського. Ворон — забава з циклу весняних вуличних ігор. У грі Ворон символізує темряву, морок і смерть.

Записано Іваном Манжурою на межі 70-80 років 19 століття, в Олександрівському повіті Катеринославської губернії

Народна дитяча гра “в котика й мишки” згадується в українській літературі, зокрема, у "Енеїді" Івана Котляревського.

Із тих, хто бажає гратися, обирається "дзвіночок". Решта гравців, узявшись за руки, стають довкола нього.

Це переважно дівчача гра. Кожен учасник або учасниця повинні мати по десять камінчиків або круглих черепочків. Один із них має різко відрізнятися з-поміж інших кольором.

„Пальчикові" ігри - вiршованi рядки, що ілюструються за допомогою ритмічних pyxiв рук, пальчиків. „Пальчикові" ігри допомагають батькам не тільки розвивати мовлення та iнтeлектуальнi здiбностi дитини, а й приносять задоволення від проведеного разом часу, допомагають у хвилини плачу, стають у пригоді для створення ритму впродовж дня.

Тексти пальчикових ігор.

Інформація
Найкращі продажі