укр рус

Дитяча творчість

Діти розуміють красу і здатні творити вже в ранньому віці. Тим більше це стосується і до України, де люди здавна мають тонке почуття прекрасного і потяг до мистецтва. Ще Олександр Духнович, видатний український педагог зазначав:  "Русини, народ почуттєвий і люблячий спів, має здатність до всякої науки і художності. Тому потрібно створювати більше таких гуртків як різьблення, вишивання та ін., ... бо від природи деякі діти мають нахил на деякі художності, наприклад, один на різьбярство, інший на малярство..., і так кожному згідно нахилу подавати спосіб, щоб здібності свої розвивав".


Ще краще, коли діти, які займаються в гуртках, або просто творять самі, можуть показати свої роботи світові. Тоді вони більш впевнені у собі, і знають, що їхня робота не марна і комусь потрібна. Якщо люди бачитимуть твори дітей, є більше шансів, що якийсь талант не загубиться на шляху до дорослого життя, а відкриє себе на повну силу.

Отже, в цьому розділі знаходяться твори дітей та підлітків, які займаються мистецтвом.

У висвітленні творчості гуртків міста Рівного надала допомогу Рівненська міська молодіжна громадська організація „Фундація Регіональних Ініціатив”, яка за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому організовує щорічну молодіжну виставку гуртків декоративно-прикладного мистецтва до Дня міста Рівного.


Твори художнього гуртка при підлітковому клубі "Гроно" міста Рівного і дошкільної підготовчої художньої студії при Рівненській загальноосвітній школі №8.

Діти презентують свої маленькі напрацювання, а саме мінізбірочки з поетичними та прозовими творами, які народилися у процесі гурткових занять.

Соломоплетіння — одне із найдавніших народних ремесел. Людина здавна навчилася використовувати солому злаків. Соломоплетіння характерне для всіх слов'янських та землеробських народів.

Сучасні вироби з бісеру різноманітні за формою, мають простіші візерунки та кольорові поєднання, але як і старовинні, вони чудово пасують до сучасного одягу: намиста, ланцюжки, ажурні, мов мереживо, силянки, довгі смуги ґерданів, чільця. Якщо митець має фантазію, то з бісеру можна робити і інші, дивовижні своєю красою речі.

Інформація
Найкращі продажі