Реєстрація на проходження ЗНО 2014 розпочнеться 3 січня

2013-12-31 01:12:50
Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), реєстрація на проходження ЗНО 2014 триватиме з 3 січня 2014 до 5 березня 2014 року. В цей період абітурієнти, що бажають пройти незалежне оцінювання, зможуть подати реєстраційні документи.

У 2014 році для тестування в рамках ЗНО пропонується наступний перелік предметів: українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, фізика, хімія, біологія, географія, світова література, російська мова, а також одна з іноземних мов за вибором (англійська, німецька, французька, іспанська). Загалом, кількість вибраних предметів для проходження ЗНО не повинна перевищувати чотирьох.

Формування заяви, яка є і реєстраційною карткою, відбуватиметься за допомогою програми, розміщеною на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти та на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Крім того, з 4 січня 2014 року також буде доступний перелік пунктів реєстрації, де можна буде отримати додаткову інформацію або допомогу у процесі реєстрації на проходження ЗНО.

Також на сайті УЦОЯО зазначається, що в разі потреби, під час оформлення реєстраційної картки на проходження ЗНО абітурієнти зможуть попередити про необхідність перекладу тесту та інформаційного бюлетеня однією з мов національних меншин (російською, угорською, румунською, молдовською, польською, кримськотатарською).

Після формування пакету необхідних для реєстрації документів, абітурієнти мають надіслати їх до регіональних центрів оцінювання якості освіти поштою. Відстежити стан оброблення реєстраційних заяв можна буде на сайті відповідного регіонального центру за номером заяви-реєстраційної картки або за штрих-кодом поштового відправлення. У разі відсутності протягом 2-3 тижнів інформації про надходження реєстраційної заяви варто звернутися до поштового відділення або за телефоном інформаційної підтримки регіонального центру оцінювання якості освіти. Вносити зміни до реєстраційних даних у 2014 році можна лише до 19 березня.

Якщо реєстраційні документи для участі у ЗНО були оформлені неправильно, вони повертаються абітурієнтові із зазначенням причин відмови в реєстрації.
Якщо всі вимоги щодо реєстрації на ЗНО-2014 були дотримані і вона відбулася успішно, абітурієнт отримає поштою наступні документи:
- Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання 2014 року, в якому вказані дані для входу на інформаційну сторінку абітурієнта;
- реєстраційну картку абітурієнта;
- інформаційний бюлетень «Зовнішнє незалежне оцінювання. 2014 рік».

Докладнішу інформацію можна знайти на сайті УЦОЯО та на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Споріднені публікації, за тегами: ЗНО (Зовнішнє незалежне оцінювання)









Інформація
Найкращі продажі