Вітаємо на сайті Петрик. Для батьків та дітей!


Вчимо мови!

У сучаному світі знання іноземних мов – це не примха чи хобі, а просто необхідність. І закладати підґрунтя для володіння ними слід ще у дитинстві, використовуючи величезні здібності дітей до вивчення мов.

Для малюка вивчити мову не проблема. Це швидше проблема батьків, як зробити так, щоб дитина цього захотіла. Іншими словами  - потрібно створити мотивацію.

Слід зазначити, що вивчення іноземної мови починається не з уміння висловлювати свої думки, а на емоційному рівні. Важливим моментом є розвиток у дітей  комунікативних здібностей, а цього можна досягти при постійному спілкуванні, граючись у найпростіші ігри, навчаючи їх пісням та римівкам, організовуючи просту театральну діяльність.

Таким чином, дуже корисними для вивчення іноземних мов є саме вірші, пісні, казки, римівки, а також ігри. Природнім шляхом діти розвивають слух, навчаються вимові, інтонації та наголосу; вивчають слова та мовні структури. Пісні та римівки чудово сприймаються дітьми, малята люблять усе ритмічне та музичне, вони засвоюють це легко та швидко, тому що дістають від цього задоволення.

Ще краще, коли іноземний твір, - чи то вірш, чи то співанка,- подається також рідною мовою, зберігаючи мовні конструкції оригіналу. Ця методика дає дітям можливість легко перекладати в обох напрямках, і крім того, вдосконалює не тільки володіння іноземною мовою, а ще й рідною.

Це є актуальним не тільки для дітей, які живуть в Україні і бажають вивчити іноземні мови. Українським дітям у діаспорі, які не мають постійного спілкування рідною мовою, таким самим чином можна допомогти краще оволодіти українською.


До розділу увійдуть вірші, колискові, лічилки, казки, загадки, співанки, прислів'я та приказки, небилиці, ігри англійською мовою з українським перекладом, які допоможуть дітям вдосконалювати володіння як іноземною, так і рідною мовою.