укр рус

Премію ім. Є.М.Созонова, засновану благодійним фондом "Дитячі шахи", у 2013 році отримала Каріна Скоробагатько (м. Київ)

2014-01-15 23:56:13
Наприкінці грудня 2013 року благодійний фонд "Дитячі шахи" оголосив переможця Премії ім. Є.М.Созонова-2013. Конкурс було організовано ВБФ “Дитячі шахи” вперше, і має на меті підтримку в Україні талановитих та обдарованих дітей віком від 10 до 15 років, які досягли успіхів у навчанні та грі в шахи. Це перша приватна премія такого роду в Україні.

У 2013 році переможцем Премії Созонова стала Каріна Скоробагатько (13 років, м. Київ). Каріна має 1 розряд із шахів, у 2013 році стала Чемпіонкою міста Києва серед дівчат до 14 років. Навчається дівчина у 8 класі Київської спеціалізованої школи №14 з поглибленим вивченням німецької мови.
У шахи почала грати з 6 років в секції шахового клубу "Товарищ" у тренера Дмитра Георгійовича Семенова. Каріна вивчає декілька іноземних мов, серед яких, зокрема, англійська, німецька, іспанська та польська.
Одним із численних захоплень дівчини є сучасні танці, крім того, вона закінчує випускний клас дитячої художньої школи декоративно-ужиткового мистецтва.

Засновник та Голова Правління ВБФ "Дитячі шахи" Олена Бойцун зазначила:
"Кандидат в майстри спорта з шахів Євгеній Меркурійович Созонов, на честь якого засновано Премію, - це мій дідусь та перший тренер з шахів. Він завжди відзначав важливість всебічного та гармонійного розвитку для юних шахістів, що й стало для мене основним поштовхом для започаткування премії. Також для фонду є важливим підкреслити значення першого тренера для розвитку юного шахіста, адже ці спогади залишаються на все життя".

Всього на конкурс було подано 38 заявок від батьків юних шахістів з різних областей України.

Як повідомляє офіційний прес-реліз ВБФ "Дитячі шахи", у 2014 році Правління має в планах розширити преміальний фонд для проекту "Созонівська премія".

Інформація для довідки:

Премія ім. Є.М. Созонова - це загальноукраїнська щорічна приватна премія, започаткована ВБФ "Дитячі шахи" з метою підтримки в Україні талановитих та обдарованих дітей віком від 10 до 15 років, які досягли успіхів у навчанні та грі в шахи. У 2013 році Премія вручається вперше.
Розмір премії у 2013 році становив 5000 гривень.

Всеукраїнській благодійний фонд «Дитячі шахи» було засновано в Україні в листопаді 2012 року жіночим міжнародним майстром з шахів Оленою Бойцун. Головною місією діяльності Фонду є розкриття потенціалу кожної дитини шляхом залучення до шахової гри та популяризація шахів у суспільстві.

Докладніше на http://chessforchildren.org/

Споріднені публікації, за тегами: Конкурси







Інформація